DRUHY RYB

 

ARGENTINSKÉ KREVETY

Argentinské krevety bez hlavy označení C1
Argentinské krevety bez hlavy označení C1

 

 

 

 

 

 

POPIS

Latinský název: Pleoticus muelleri
Český název:    Argentinské krevety
Způsob produkce: odlov
Kategorie lovného zařízení: vlečné sítě
Země původu suroviny: Argentina

Alergeny – korýši a výrobky z nich

Bezlepková dieta – ANO

Krevety jsou neloupané, easy peel (naříznutý hřbetní krunýř, odstraněné střívko, bez hlavy) a předvařené.

Všechny krevety, které prodáváme, jsou bez chemie a přidané vody!

Argentinské krevety bez hlavy označení C1
Argentinské krevety bez hlavy označení C1

Vliv na zdraví:
díky obsahu nenasycených mastných kyselin, podporuje konzumace krevet imunitní systém a je výborným ochráncem před kardiovaskulárními, metabolickými a zánětlivými chorobami. Nenasycené mastné kyseliny jsou také důležitou složkou výživy pro nervovou tkáň. Obsahují velké množství bílkovin, nenasycené mastné kyseliny, zinek, jód, vápník či vitamín B12.

Energie:    390,97 kJ
Kalorie:     3,44 kcal
Jednotka: 1x 100 g

Argentinské krevety bez hlavy označení C1
Argentinské krevety bez hlavy označení C1
Argentinské krevety bez hlavy označení C1
Argentinské krevety bez hlavy označení C1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

SAKU TUŇÁK AAA GRADE

12804827_1789903114589093_1218213514098298288_nSaku tuňák nejlepší kvalita na trhu!

 

 

POPIS

Latinský název: Thunnus thynnus
Český název: Tuňák obecný
Způsob produkce: odlov
Kategorie lovného zařízení: Háčky a šňůry
Země původu suroviny: Ekvádor

Alergeny – Ryby a výrobky z nich
Bezlepková dieta – ANO

Tuňák SAKU AAA GRADE!! Nejlepší kvalita na trhu!! Vhodné na sushi, za syrova, jakákoliv úprava
Prodej od 350gr cca steak
Má velmi pevné maso červené barvy s nízkým obsahem tuku, které tepelnou přípravou rychle vysychá. I proto se většinou používá k přípravě carpaccia nebo suši v syrovém stavu. Dobře se ale hodí i ke grilování a smažení. Aby ale maso nevyschlo musí se osmahnout, potom podlít trochou tekutiny a nechat dusit.

IMAG7188Vliv na zdraví:
steak z tuňáka určitě patří na racionální jídelníček a lze jím zpestřit také redukční dietu. Steak z tuňáka má vysoký obsah bílkovin a poměrně málo tuku (ten je soustředěn zejména v kůži a těsně pod ní). Mimo to je tuňák zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku, vitamínů E, A, B a dalších potřebných živin.
Praktické rady:
dravé mořské ryby mohou obsahovat větší množství rtuti, což je nebezpečné zejména pro těhotné a kojící ženy nebo malé děti. Tyto rizikové skupiny by měly konzumovat tuňáka maximálně 1x do týdne).
Pokud držíte redukční dietu, konzumujte rybu bez kůže.

Energie: 904,5kJ
Kalorie: 216,18 kcal
Jednotka:1x 150g

 

Tuňák
Tuňák obecný
Saku tuňáček AAA GRADE!
Saku tuňáček AAA GRADE! Kvalita!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

KAMBALA

Kambala
Kambala

POPIS

Latinský název: Psetta maxima
Český název: Kambala velká
Způsob produkce: farmový chov
Kategorie lovného zařízení: pomocí sítí vlečených po dně a na dlouhé vlasce
Země původu suroviny: Španělsko

Alergeny – Ryby a výrobky z nich
Bezlepková dieta – ANO

V naší nabídce naleznete jak Kambalu celou, tak filety.

 

IMAG3831

Kambala je platýs levooký. To znamená, že pluje u dna svou pravou (slepou) stranou, která bývá bílá. Horní strana (levá) kde má obě oči je v barvě dna kde žije. Dochází i k velmi pestrým barevným kombinacím. Kambala velká se pokládá ze jednu z nejlahodnějších mořských ryb. Maso kambaly velké je pevné, sněhově bílé a velmi chutné.
Rybu v celku většinou vaříme nebo dusíme a rozdělenou na porce (filety), vaříme, dusíme, pečeme, smažíme a pod., nebo jej upravujeme jako jazyk mořský.

Z vykuchané ryby buď hlavu odkrojíme, nebo ji ponecháme a z vrchní kůží odstraníme zkostnatělé hrbolky, načež ji od hlavy k ocasu nařízneme. Potom rybu ve studené vodě pořádně omyjeme, osušíme, bílou očištěnou spodní stranu potřeme citrónem a rovněž od hlavy k ocasu nařízneme, abychom zabránili prasknutí kůže.

IMAG3804Vitamín B12 ve 100g -2,2mcg
Vitamín B6 (pyridoxal) ve 100g -0,2mg
Selen ve 100g -36,5mcg
Fosfor ve 100g -129mg
Hořčík ve 100g -51mg
Bílkoviny ve 100g- 16,1g

Energie:    372,84kJ
Kalorie:     89,11 kcal
Jednotka: 1x 100g

 


 

PRAŽMA KRÁLOVSKÁ

golden-1139772_1280POPIS

Latinský název: Sparus aurata
Český název: Pražma královská
Způsob produkce: z mořského chovu
Kategorie lovného zařízení: vlečné sítě
Země původu suroviny: Chorvatsko

Alergeny – Ryby a výrobky z nich
Bezlepková dieta – ANO

Pražma u nás dosáhla velmi vysoké oblíbenosti a patří mezi jedny z nejprodávanějších mořských ryb u nás.

Pražma královská je vykuchaná s hlavou. Bílé, tučnější, ale velmi chutné maso obsahuje minimum kostí a proto je velmi oblíbená i u dětí.

Menší ryby se hodí ke smažení či pečení vcelku. Větší kusy okolo 1kg a více je už lépe filetovat. Díky mírně tučnějšímu masu jsou pražmy velmi oblíbené na grilu.

V naší nabídce naleznete jak Pražmu královskou celou, tak filety.
Pražma královská 300/400gr
Pražma královská 400/600gr
Pražma královská 600/800gr
Pražma královská 800/1000gr
Pražma královská 1000/1500gr

 

 

 

Pražma královská
Pražma královská

IMAG4738

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovena je nejčastěji ve Sředozemním moři a je bezesporu nejchutnější. Její maso je lahodně šťavnaté.

Energie: 537,4 kJ
Kalorie: 128,44 kcal
Jednotka: 1x 100 g


 

MOŘSKÝ JAZYK

Mořský jazyk
Mořský jazyk

POPIS
Latinský název: Solea solea
Český název: Mořský jazyk
Způsob produkce: Volný lov
Kategorie lovného zařízení: pomocí žábrových sítí, vlečných sítí nebo rotujících zátahových sítí. Vzhledem k obecně malé populaci této ryby je předepsaná minimální délka úlovku. Tímto je podporována ochrana mladých ryb.
Země původu suroviny: Španělsko

Alergeny – Ryby a výrobky z nich
Bezlepková dieta – ANO

Má tělo zploštělé, na vrchní straně tmavohnědě šedé s tmavšími skvrnami. Spodní strana je bílá. Tělo má pokryto drobnými šupinami. Dosahuje délky do 60 cm a váhy tak 2 kg, velmi vzácně až 4 kg.
Jazyk obecný je hojně loven. K oblibě jeho masa přispívá kromě jeho lahodnosti i fakt, že je po tepelné úpravě velmi snadno oddělitelné od kostry. Připravuje se smažením, vařením, dušením, grilováním i pečením. Je-li malý, tak do 250 gváhy, upravuje se v celku, větší kusy se rozdělují na filé. Má však tlustou a drsnou kůži, kterou vždy stahujeme. Upravujeme-li ji v celku, stahujeme kůži alespoň s vrchní strany ryby. Jestliže jsme ponechali spodní kůži, odstraníme z ní šupiny a kůži nožem podélně středem nakrojíme.

Mořský jazyk
Mořský jazyk

DSC_5911

 

 

 

 

 

 

 

 

Energie: 686,19 kJ
Kalorie: 164, kcal
Jednotka: 1x kus (100g)


LOSOS

 

Losos
Losos

POPIS

Latinský název: Salmo salar
Český název: Losos
Způsob produkce: Produkt farmového chovu
Kategorie lovného zařízení: žábrové sítě a dlouhé vlasce
Země původu suroviny: Norsko

Alergeny – Ryby a výrobky z nich
Bezlepková dieta – ANO

Losos je dravá tažná ryba z čeledi lososovitých. Losos obecný obvykle dorůstá 70 až 90 cm, ale byli pozorování i jedinci, kteří dosahovali délky 150 cm. Průměrná hmotnost ve třetím roce života se pohybuje okolo 8 až 13 kg s maximální zaznamenanou hmotností samce 46,8 kg. Losos je v současnosti hojně loven[4], a to jak průmyslově, tak i sportovními rybáři. Jeho maso je velmi ceněno a má typickou oranžovočervenou barvu za syrova, která se po uvaření mění dorůžova.

Losos se servíruje vařený nebo pečený. Velkou oblibu má také uzený losos, ale i tepelně neupravený jako sushi.

Sushi Losos
Sushi Losos

sushi-716458_1920

 

Energie: 870 kJ
Kalorie: 207,93 kcal
Jednotka:1x porce (100g) LOSOS FILET BEZ KŮŽE ČERSTVÝ


 

TRESKA OBECNÁ

 

Treska
Treska

POPIS

Latinský název: Gadus morhua
Český název: Treska obecná
Způsob produkce: odlov
Kategorie lovného zařízení: vlečné sítě
Země původu suroviny: severní moře

Alergeny – Ryby a výrobky z nich
Bezlepková dieta – ANO

Tento dravec žije poblíž mořského dna, ale za kořistí vystupuje do volných vod otevřeného moře. Treska může dorůst do délky až jednoho metru a maximální váhy 40 kilogramů . Treska obsahuje jen velmi málo tuku a je známá svým jemným, pevným masem. Má jemně slanou příchuť. .Její lahodné maso se připravuje smažené na pánvi nebo pečené v troubě. Treska obecná poskytuje skutečně jedinečný kulinářský zážitek. Vysoký zdroj omega 3 nenasycených mastných kyselin.

treska obecná smažený filet
treska obecná smažený filet
Treska obecná
Treska obecná

 

 

 

 

 

 

 

Energie: 337 kJ
Kalorie: 80,54 kcal
Jednotka: 1x 100g

 

 


 

MOŘSKÝ VLK

Mořský vlk
Mořský vlk

POPIS

Latinský název: Dicentrarchus labrax
Český název: Mořský vlk
Způsob produkce: z mořského chovu
Kategorie lovného zařízení: vlečné sítě
Země původu suroviny: Řecko

Alergeny – Ryby a výrobky z nich
Bezlepková dieta – ANO

Mořský vlk v Čechách též známý pod názvem Morčák chutný je okounovitá ryba patřící do čeledi perciformes (ostnoploutvých) a patří mezi jedny z nejoblíbenějších mořských ryb už i u nás. Tato ryba má bílé velmi jemné a aromatické maso, které obsahuje velmi málo kostí. Proto je tato ryba oblíbená i v dětské kuchyni. Mořský vlk se hodí ke všem kuchyňským úpravám i na gril.

Největší jedinci dosahují délky až 80 centimetrů a váhy až deset kilogramů. Mořčák chutný je na trhu dostupný po celý rok, ale podobně jako ostatní mořské ryby chutná nejlépe v zimních měsících.

Mořský vlk pečený / bílé maso
Mořský vlk pečený / bílé maso
Mořský vlk
Mořský vlk

 

 

 

 

 

 

 

 

Energie: 406kJ
Kalorie: 97,03 kcal
Jednotka: 1x 100g
Bílkoviny: 18,4g
Tuky 2g

 


 

MEČOUN OBECNÝ

Mečoun obecný
Mečoun obecný

POPIS

Latinský název: Xiphias gladius
Český název: Mečoun
Způsob produkce: z mořského chovu
Kategorie lovného zařízení: dlouhá šňůra, háčky
Země původu suroviny: východní Středozemní moře

Alergeny – Ryby a výrobky z nich
Bezlepková dieta – ANO

Jméno této ryby je odvozeno od tvaru její horní čelisti, která je ve tvaru meče, která u dospělých jedinců může tvořit až třetinu její celkové délky. Kůže mečouna je tmavě šedá a bez šupin.Dospělý Mečoun může vyvinout rychlost až 100km/h a mohou dosáhnout délky až 5 metrů a největší jedinci váží až 650kg.

Maso Mečouna je pevné a chutné. Strukturou a chutí připomíná maso telecí. Hodí se skvěle ke grilování či smažení. Nejjednodušší a velmi delikátní příprava je steak Mečouna opečený na grilu, pokapaný olivovým olejem a citronem. Pokud máme filet v úpravě Sashimi, lze jej použít na přípravu oblíbeného Carpaccia.

Sashim i- Mečoun obecný
Sashimi- Mečoun obecný

Energie: 490kJ
Kalorie: 117,11kcal
Jednotka: 1x100g
Bílkoviny: 19,4g
Tuky: 4,4g

 


 

MUŠLE SVATÉHO JAKUBA

 

Scallop - mušle svatého Jakuba
Scallop – mušle svatého Jakuba

POPIS

 
Latinský název: Placopecten magellanicus
Český název: Mušle svatého Jakuba / Hřebenatka Labradorská
anglický název: Atlantic deep sea scallop
Způsob produkce: sběr na volném moři
Země původu suroviny:

 
Alergeny – korýši a výrobky z nich
Bezlepková dieta – ANO

 
Mušle svatého Jakuba neboli Hřebenatka svatojakubská je opředena mnoha legendami. Mušle má krásné vroubkování dvoudílné lastury. Uvnitř se nachází bílý, pevný, masitý sval. Mají velmi jemnou a jedinečnou chuť a mnoho zdravotních benefitů. Mohou dosahovat délky až 25 cm.
Připravují se smažením na másle, grilováním, gratinované, podávané ve své lastuře ale také v syrovém stavu.

Mušle svatého Jakuba
Mušle svatého Jakuba

Vliv na zdraví:
Obsahují mnoho živin, důležitých pro náš kardiovaskulární systém a chrání také naše tělo před rakovinou tlustého střeva. Obsahují omega-3 mastné kyseliny, bílkoviny, vitamín B12, zinek, jód a vápník.

Energie: 385,2 kJ
Kalorie: 92,06 kcal
Jednotka: 1x 100 g

 


DALŠÍ DRUHY BUDEME POSTUPNĚ PŘIDÁVAT…