Filet z tresky s bramborovo – dýňovým pyré by Fish4u.cz

Filet z tresky s bramborovo – dýňovým pyré

Treska
Treska

 

= Ingredience na 1 porci

Ingredience na rybu: omytý a osušený filet z mořského vlka 150 g, olej na pečení 5 ml, větvička rozmarýnu, ½ stroužku prolisovaného česneku, sůl a pepř.

Postup: Kůži na filetu nařízneme, osolíme a opepříme z obou stran. Pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje, nejprve na straně s kůží. Když je maso téměř propečené, přidáme větvičku rozmarýnu a prolisovaný česnek a filet otočíme. Po cca 2 minutách pánev odstavíme z ohně a necháme dojít.

Ingredience na bramborovo – dýňové pyré: 150g brambor, 150g dýně Hokaido, 5 ml olivového oleje, 1/4 lžičky drcených chilli papriček, sůl (nejlépe mořská), nadrobno nakrájená petrželová nať.

Postup: Syrové oloupané brambory nakrájíme na větší kostky. Syrovou dýni rozkrojíme a vybereme lžící pecky. Zbylou dužinu nakrájíme na koustky, stejně jako brambory. Dýni neloupeme. Bramborové a dýňové kostky naskládáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, posypeme chilli papričkami a osolíme. V pekáčku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40 minut. Upečenou směs rozšťoucháme nebo rozmixujeme. Pyré můžeme zředit mlékem. Na závěr vmícháme do pyré nadrobno nakrájenou petrželovou nať a dle chuti ještě dochutíme solí.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť !

608 614 640

Treska
Treska

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *