Grilovaný filet mořského vlka v pomerančové marinádě se salátem z bulguru by Fish4u.cz

Grilovaný filet mořského vlka v pomerančové marinádě se salátem z bulguru

Ingredience na rybu: filet mořského vlka 150-200g, ½ pomeranče, šťáva z ½ pomeranče, lžička pomerančové kůry, lžička olivového oleje, šťáva z ½ limetky, lžička medu, čerstvá máta nebo zázvor, sůl a pepř na dochucení.

Postup: Nejprve si připravíme marinádu z olivového oleje, medu, šťávy z pomeranče a limetky, pomerančové kůry, nasekané máty nebo zázvoru, soli a pepře. Do hotové marinády dáme filet mořského vlka a necháme v chladu alespoň 30-60 minut odstát. Poté dáme filet na rozpálený gril a grilujeme z každé strany asi 5-7 minut, v průběhu potíráme marinádou.

Ingredience na salát: bulgur 50 g (syrový stav), rukola 100 g, cherry rajčátka 100 g, červená paprika 100 g, olivový olej 10 g, šťáva z limetky, balzamikový krém (nemusí být), pepř a sůl na dochucení.

Postup: Uvaříme 50 g bulguru podle návodu na obalu. Mezitím si omyjeme rukolu, kterou dáme společně s nakrájenými rajčátky a červenou paprikou do misky. Ochutíme olivovým olejem, šťávou z limetky, balzamikovým krémem, pepřem a solí. Na závěr přidáme do zeleninového salátu uvařený bulgur a pořádně promícháme. Podáváme s grilovanou rybou.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť :)!

 

www.fish4u.cz

608 614 640

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *