Ryba smažená v těstíčku

Smažená ryba
Smažená ryba

Suroviny

čerstvá ryba ( Pražma, mořský vlk, mořský ďas..)
rýžové víno
sojová omáčka
sůl a pepř
kukuřičná moučka
olej
kokosový olej
červená chilli paprička
česnek
zázvor
ocet
cukr
sezamový olej
rybí vývar
jarní cubulka

Postup

Rybu vyčistíme a omyjeme. Smícháme si sojovou omáčku, rýžové víno a špetku soli a rybu touto směsí potřeme. Dáme odležet. Dále si rozmícháme 90 g kukuřičné moučky s 100 ml vody. Do ryby uděláme zářezy a tímto těstíčkem potřeme. Na rozpálené pánvi na oleji potom rybu smažíme dozlatova z obou stran. Potom dáme rybu okapat na papírovou utěrku Dále si na pánvi rozehřejeme kokosový olej a krátce na něm podusíme nasekanou chilli papričku, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Přimícháme ocet, cukr, sezamový olej a trošku kukuřičné moučky. Přidáme rybí vývar a vaříme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme. Rybu servírujeme posypanou jarní cibulkou a tuto omáčku podáváme odděleně.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *