Steak z tuňáka s grilovanou zeleninou by Fish4u.cz

Steak z tuňáka s grilovanou zeleninou

 

Ingredience na steak: steak z tuňáka 120 g, lžíce extra panenského olivového oleje, lžička šťávy z čerstvé limetky, malá chilli paprička, petrželka, sůl a pepř.

Postup: nejprve si připravíme marinádu – smícháme olivový olej, šťávu z limetky, nasekanou chilli papričku a petrželku. Steak z tuňáka potřeme z obou stran připravenou marinádou a dle chuti osolíme a opepříme. Tuňáka vložíme na rozpálený gril a opékáme přibližně 2-3 minuty z každé strany.

Ingredience na grilovanou zeleninu: žampiony, cuketa, rajčata, paprika (různé barvy), cibule, olivový olej, pepř a sůl.

Postup: Zeleninu nakrájíme na podobně velké kousky. Nakrájenou směs zeleniny opékáme na grilovací pánvi rovnoměrně ze všech stran. (pokud nemáte grilovací pánev, tak lze zeleninu připravit na pečícím papíru pod grilem v troubě). Když je zelenina důkladně opečená ze všech stran, tak ji zakápneme olivovým olejem, přidáme limetovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Dle chuti je možné přidat i čerstvé bylinky ze zahrádky.

Steak z tuňáka podáváme s grilovanou zeleninou a opečeným toastem (cca 2 plátky).

Tuňák
Tuňák

Fish4u Vám přeje dobrou chuť :)!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *