Thajská krevetová polévka s kokosovým mlékem
Ingredience: 250 ml vody, citrónová tráva (hrst), 5 argentinských krevet, lžička limetové kůry, šťáva z ½ limetky, Tom Yum pasta, kousek zázvoru (cca 1 cm), 2 ks menších žampiónů, ½ jarní cibulky, 100-150 ml kokosového mléka, chilli paprička (dle chuti), koriandr (dle chuti), lžička rybí omáčky, lžička rýžového octa, ½ lžičky třtinového cukru.
Postup: Krevety zbavíme krunýře, odstřívkujeme a omyjeme. Do hrnce si dáme horkou vodu, anebo ohřejeme vývar (kuřecí/krevetí). Dále přidáme citrónovou trávu, limetkovou kůru a zázvor. Vaříme přibližně 2 minuty, poté můžeme přidat žampióny, chilli papričku a nakrájený koriandru (množství podle vlastní chuti). Vaříme další 2-3 minutky a vložíme krevety, Tom Yum pastu a poloviční množství jarní cibulky. Po 3 minutách vmícháme kokosové mléko. Minutku povaříme a na závěr dochutíme rybí omáčkou, rýžovým octem, cukrem a limetovou šťávou. Při servírování posypeme zbytkem jarní cibulky.
Dobrou chuť Vám přeje Fish4u.cz 😊
Chtěj K V A L I T U !
Chtěj F I S H 4 U !
www.fish4u.cz
www.recepty-na-ryby.cz
608 614 640