Treska pečená na zelenině

Treska obecná
Treska obecná

Suroviny

Treska
citron
sůl a pepř
česnek
žlutá, zelená a červená paprika
cuketa
rajčata
čerstvá petrželka
rozmarýn
bílé víno
extra virgin olivový olej

Postup

Předehřejeme si troubu. Rybu vyčistíme a omyjeme. Celou ji pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Stroužky česneku podélně rozpůlíme, citron si nakrájíme na tenké kolečka a ty přepůlíme. Ostrým nožem si do kůže ryby uděláme zářezy a do nich vložíme vždy plátek citronu a česnek. Zeleninu si očistíme a nakrájíme a rajčata si spaříme, oloupeme a nakrájíme. Bylinky si omyjeme a nakrájíme a dáme do společné mísy se zeleninou. Přidáme ještě rozetřený česnek, sůl, pepř a zalijeme vínem. Vše promícháme a dáme do zapékací mísy. Na tuto směs položíme rybu a pokapeme vše olivovým olejem. Pečeme dozlatova.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *