Krémová polévka ze slávek

Slávky
Slávky

Suroviny

1,25Kg Slávek
čerstvé polévkové bylinky dle chuti
česnek
olej
bílé víno
slanina
cibule
brambory
hladká mouka
mléko
sůl, pepř
smetana ke šlehání

Postup

Slávky pečlivě očistíme a otrháme vousky. Všechny otevřené slávky vyhodíme (jsou mrtvé a nedají se použít). Bylinky nasekáme a jeden stroužek nakrájíme nahrubo. Ve větším hrnci si rozehřejeme olej a na něm tuto směs lehce podusíme. Přilijeme 750 ml suchého bílého vína a přidáme slávky. Vaříme asi 15 minut. Slávky potom vyjmeme a vývar necháme. Slávky které zůstaly uzavřené opět vyhodíme! Z lastur vyjmeme maso. Slaninu si nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Slaninu vyjmeme dáme na stranu a na stejné pánvi osmažíme dvě nakrájené cibule.. Nakrájíme si na kostičky tři brambory. Cibuli v pánvi si poprášíme jednou lžící hladké mouky, přidáme k ní brambory, 250 ml mléka a vývar z mušlí. Osolíme a opepříme. Vše přikryjeme a vaříme cca 10 minut. Nakonec do polévky přilijeme 250 ml smetany ke šlehání, slaninu a maso slávek. Zvolna polévku ještě povaříme asi 3 minuty a ihned podáváme.

Slávky
Slávky
Vousky slávek odstraníme
Vousky slávek odstraníme

 

 

 

 

 

 

 

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *