Carpaccio z chobotnice

Chobotnice
Chobotnice

Suroviny

1 kg celé chobotnice
100 ml vinného octa
4 bobkové listy
4 kuličky růžového pepře
2 kuličky jalovce
sůl

1 plastová lahev (kterou v polovině přeřízneme)
100 ml olivového oleje
citronová šťáva z 1/2 citronu

Postup

Dejte vařit vodu s octem, soli, pepřem, bob. listem a jalovcem, až přijde voda k varu, vezmeme chobotnici a ponoříme ji jen do poloviny a vytáhneme. Tento postup opakujeme asi tak 4x, aby se nám chapadla krásně nakudrnatila. Chobotnici vaříme pod pokličkou 45 min. Necháme vychladnout. Vezmeme si plastovou lahev, kterou v polovině přeřízneme a na dně lahve uděláme pár malých otvorů. Vychladlou chobotnici (nad dřezem, z otvoru nám bude vytékat voda) do lahve pořádně vtlačíme a presujeme tak dlouho, až se zbavíme veškeré přebytečné vody. Zabalíme do folie a dáme na 10 hod do ledničky. Krájíme na slabé plátky, které polijeme krémem z olivového oleje s rozšlehanou citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *