Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou

Sépiové barvivo
Sépiové barvivo
Krevety
Krevety

 

 

 

 

 

 

 

Suroviny

sepiové barvivo
krevety loupané 100-200 garnát,
rýže Arborio
kalamari a sepie
olivový olej
šalotka
bílé víno
sůl
pepř bílý mletý
zeleninový vývar
smetana nad 30%
česnek
citrón

Postup

Jemně nakrájenou šalotku zpěníme na olivovém oleji, přidáme rýží, promícháme a podlijeme vínem. Až se nám víno odpaří, podlijeme naběračkou vývaru. Stále mícháme a postupně přiléváme vývar. Po cca 15ti minutách stáhneme z ohně, přiklopíme a necháme 15 minut dojít.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme nakrájené kalamáry s plátky česneku. Lehce podlijeme vínem, přidáme sépiové barvivo, smícháme s připraveným rizotem a zjemníme smetanou. Na jiné pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, plátky česneku a krevety, přilijeme trochu vývaru a smetanu.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *