Čerstvý salát s kousky grilovaného tuňáka

Tuňák
Tuňák

Suroviny

Tuňák
koření na ryby
karotka
hlávkový salát
červená cibule
Bio citron
bagetky
olivový olej
sůl
Na zálivku:
1 lžíce olivového oleje
100 ml vody
nasekaná pažitka
šťáva z 1 citronu
sůl
Na ozdobení:
čerstvý kopr

Postup

Omyjeme maso z tuňáka a osolíme po obou stranách. Lehce posypeme kořením na ryby a necháme 15 minut v chladu odležet, pak maso opečeme na grilu, necháme vychladnout, poté maso nakrájíme na menší kousky. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme je a natrháme na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné karotky nakrájíme podélně na dlouhé tenké plátky a dobře omytý citron nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrájíme na poloviny. Potom veškerou připravenou zeleninu i rybu zlehka promícháme, přelijeme zálivkou připravenou smícháním vody, olivového oleje, citronové šťávy, soli a najemno nasekanou pažitkou a necháme vychladit. Na rozehřátém oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou bagetu. Vychlazený salát posypeme krutony z bagety a dozdobíme nasekaným koprem.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *