Česnekový mečoun

Mečoun obecný
Mečoun obecný

Suroviny

filet mečouna
olivový olej
česnek
bílý pepř
bio citron
sůl

Postup

Filet omyjeme a osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapame šťávou z citronu.
Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů
Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem, grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme. Připravíme česnekový olej tak, že do dvou lžic panenského olivového olejem přidáme stroužek prolisovaného česneku a promícháme. Steak z mečouna vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř a rybu z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem.

Mečoun má vynikající maso, není třeba přidávat k němu velké množství ingrediencí. Naopak – čím méně jich bude, tím spíše vynikne jeho chuť.

Sashim i- Mečoun obecný
Sashimi- Mečoun obecný

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *