Chobotnice se zeleninou

Chobotnice
Chobotnice

Suroviny

Chobotnice
Citron
extra virgin olivový olej
rozmarýn
sůl
koření na ryby
cibule
smetana
kořenová zelenina

Postup

Chobotnice si vyčistíme a nakrájíme. Pokapeme citronem a dáme chvíli na stranu. Cibuli si nakrájíme a osmahneme na velké pánvi. Přidáme chobotnice, sůl, rozmarýn, koření a zalijeme po chvíli trochou vody nebo vývaru. Dusíme cca 20 minut. Rozehřejeme si troubu. Zapékací misku si vymažeme máslem a dáme do ní nakrájenou zeleninu na malé kostičky. Lehce posolíme a přidáme celou směs s chobotnicí z pánve. Zalijeme trochou smetany a dáme péct. Na konci pečení zapneme gril. Ihned podáváme s francouzskou bílou bagetou.

Chobotnice
Chobotnice

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *