Filátka z Mořského ďasa na medu

Mořský ďas
Mořský ďas

Suroviny

500 g filetů z mořského ďasa
1 lžíci tekutého medu
1 lžičku hořčice
200 ml dvanáctiprocentní smetany
1 lžíci másla
1 lžíci olivového oleje
1 malou šalotku
1 růžici brokolice
1/2 lžíce citronové šťávy
hrst nasekané petrželové nati
sůl
pepř
200 g brambor, uvařených ve slupce a osmažených

 

Postup

Filátka nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm rybu (asi čtyři minuty z každé strany). Osolte ji a opepřete, vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě. Do pánve přidejte olej a osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku a brokolici. Asi po pěti minutách přidejte med, citronovou šťávu, smetanu, hořčici a všechno dobře promíchejte a prohřejte.Vraťte do pánve filátka, přihoďte nasekanou petrželovou nať a všechno na mírném ohni ještě dvě minuty prohřívejte. Podávejte s bramborami.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *