Filety mořského vlka na zelenině

Mořský vlk3

Suroviny

Mořský vlk celý
Šafrán
Šafránová redukce
Pomeranč
Máslo
Sůl
Pepř bílý mletý
Fazolové lusky
Mrkev s natí čerstvá
Cuketa
Cuketa žlutá
Chřest zelený
Víno

Postup

Čerstvého mořského vlka, očistíme a připravíme z něj dva filety. Osušíme a na olivovém oleji a na kostičky pokrájené kůře pomeranče na pánvi krátce opečeme z obou stran
Podlijeme vínem, vývarem a šafránovou redukcí. Necháme 2 minuty redukovat, vypneme a přiklopíme pokličkou. Filet sám dojde.
Zeleninu očistíme, zdobně nakrájíme a krátce blanšírujeme. Filety dáme mimo pánev a přidáme již blanšírovanou zeleninu, kterou lehce provaříme v předem vzniklé šťávě. Zeleninu přendáme na talíř a šťávu co nám zbyla, v pánvi zjemníme zašleháním másla.

Jako přílohu podáváme bagetu.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *