Garnáty se špenátem

garnát TUNIS 1°
garnát TUNIS 1°

Suroviny

3 lžíce slunečnicového oleje
2 velké stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 malou červenou papriku bez semínek, pokrájenou na tenké plátky
200 g mražených syrových garnátů bez krunýřků, rozmražených a osušených
2 lžíce thajské rybí omáčky
100 g mladých lístků špenátu

Postup

Rozpálíme si pánev (nejlépe wok), vlijeme dvě lžíce oleje, počkáme pár vteřin a přihodíme česnek. Jakmile zezlátne, děrovanou naběračkou ho vyjmeme a položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem. Do woku vsypeme papriku a opékáme ji do změknutí, stačí tak minutka. Dáme ji stranou, přidáme poslední lžíci oleje a necháme ho rozpálit. Vsypeme garnáty a za stálého míchání je dvě až tři minuty smažíme – měly by krásně zkřehnout a zezlátnout. Potom je zalejeme rybí omáčkou.
Přidáme špenát a vaříme, dokud nezvláční. Poté do woku přidáme osmažený česnek i papriku, promícháme a podáváme na stůl.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *