Grilovaná ryba Svatého Petra na bylinkách s bramborem

10313534_412863938856592_4120245014723206204_nSv. Petr

Suroviny

filety ryby Svatého Petra.
hrubozrnnou sůl
brambory
olivový olej
1 bio citron
čerstvě mletý černý pepř
kmínu celý
sůl
hrst čerstvé bazalky
2-3 snítky tymiánu

Postup

Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce. Do vroucí vody přidáme celý kmín a osolíme. Filety omyjeme studenou vodou (ale opatrně, aby se maso nepotrhalo), důkladně osušíme a pak z obou stran každý filet osolíme a opepříme. V hrníčku smícháme olivový olej s nasekanými bylinkami a alespoň na půl hodinky filety do tohoto bylinkového oleje (marinády) naložíme.
Brambory odstavíme v momentě, kdy jsou ještě trochu tvrdé (dodělají se na grilu). Filety očistíme od bylinek a marinádu dáme do mísy. Brambory oloupeme, nakrájíme je na kolečka a dáme do mísy s marinádou. Dobře promícháme. Rozpálíme gril (či pánev) vyskládáme na něj brambory a filety ryby. Zprudka opékáme. Před podáváním filety pokapeme citrónem a pár koleček citronu použijeme jako ozdobu. Na filety pak nasypeme špetku hrubozrnné soli a pokapeme filety i brambory trochou olivového oleje.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *