Grilované kalamáry s mátou a chilli

 

 

kalamárySuroviny
1,4kg Kalamáry – kuchyňsky upravené
¾ lžíce  olej arašídový
¼ hrsti   máty
¼ hrsti   koriandru
1/2ks     zelená chilli paprička
½ ks      šalotka
¼ ks      okurka salátová

Na chilli dresing
¼ stroužku česneku
¼ lžíce        limetkové šťávy
1/2lžíce       cukru (přírodního)

Postup
Kalamáry nakrájejte asi na čtyřcentimetrové plátky, osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou a nechte v chladu. V třecí misce rozdrťte česnek se špetkou soli a chilli papričky na pastu. Přidejte limetkovou šťávu a cukr a míchejte, až se cukr zcela rozpustí. Poté přidejte rybí omáčku. Polovinu arašídového oleje rozpalte na grilovací pánvi s nepřilnavým povrchem. Ochucené kalamáry osmažte dvě až tři minuty nejprve z jedné strany, otočte je a smažte ještě asi 30 sekund z druhé, až se zkroutí. Promíchejte s ostatními surovinami, přelijte dresinkem a ihned podávejte.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *