Grilovaný tuňák s rajčatovou salsou

Tuňák
Tuňák

Suroviny

Tuňák
olej
mletý pepř
mořská sůl

Na salsu:
200 g rajčat
80 g šalotky
40 g sezamových semen
50 ml sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
2 ks limetky
1 ks malé chilli papričky
mořská sůl
mletý černý pepř

 

Postup

Nejprve si připravíme salsu – zeleninu omyjte a šalotky oloupejte, rajčata spařte ve vroucí vodě, oloupejte, vyřízněte jádro a pokrájejte na kostky, chilli papriku rozkrojte podélně a odstraňte semena. Chilli papriku a šalotky najemno pokrájejte na kostky a přidejte k rajčatům. Na sucho opražte v pánvi sezamová semínka a nechte vychladnout. Ze dvou limetek vymačkejte šťávu a přidejte ji spolu se sójovou omáčkou, dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje a opraženým sezamem do rajčatové směsi. Dle chuti přidejte do salsy sůl a trochu pepře.
Tuňáka okořeňte troškou soli a větším množstvím mletého pepře, potřete grilovací mřížku olejem a tuňáka grilujte zhruba 5 minut.
Hotové filety podáváme se salsou a různými saláty. Křupavá bílá francouzská bagety by neměla chybět.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *