Halibut na citronové omáčce

Halibut filet
Halibut filet

Suroviny

Halibut filet
máslo
mouka hladká
citrón
rybí koření
sůl
pepř bílý mletý
rozmarýn čerstvý
smetana nad 30%,
bílé víno

Postup

Přepustíme máslo (tedy, pomalu v hrnečku rozpustíme a sbíráme pěnu, potom přelijeme tak, že sedlinu na dně nepřelijeme).
Připravíme citrónovou omáčku. Nastrouháme kůru z bio citrónu. Odšťavníme citrón a šťávu dáme stranou. Na přepuštěném másle zpěníme najemno pokrájenou cibulku nebo šalotku, citrónovou kůru a zaprášíme moukou. Přidáme znovu kůru a trochu cukru. Podlijeme vínem, citrónovou šťávou, dochutíme solí, pepřem a provaříme. Pro nadýchanost přelijeme omáčku do úzké nádoby, ponorným mixerem mixujeme a propěníme.
Filet z halibuta překrojíme na polovinu a osušíme. Obalíme v mouce, která je smíchaná s rybím kořením. Oklepeme od přebytečné mouky. Na přepuštěném másle opečeme pomalu filety tak, aby byly hotové. Přendáme stranou na teplo.
Pánvičku od halibuta podlijeme malinko vodou nebo vývarem a lehce provaříme (abychom jí vlastně smyli od výpeku a chuti ryby) – pak přelijeme do citrónové omáčky. Znovu lehce provaříme a přepasírujeme přes nejjemnější špičák nebo síto. Hotovou omáčku opatrně pomalu zjemníme smetanou.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *