Halibut na středomořský způsob

Halibut filet
Halibut filet

Suroviny

nové brambory
filety z halibuta
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
4 lžíce olivového oleje + další k podávání
cherry rajčátka, přepůlená
černé olivy, přepůlené
piniové oříšky
hrst bazalkových lístků

 

Postup

Brambory uvařte ve slupce, nakrájejte na plátky a rozložte je na dno pekáče vymazaného dvěma lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete.
Troubu předehřejte na 190 °C. Rybu osolte a opepřete a položte do pekáče na brambory. Kolem rozprostřete rajčátka, osolte je a navrch rozhoďte olivy a piniové oříšky. Pokapejte olivovým olejem.
Pečte asi 15minut, pak vyjměte z trouby a posypte bazalkou. Na talíř dejte nejdřív brambory s rajčaty, nahoru položte rybí filet a pokapejte olivovým olejem. Jako přílohu doporučujeme i čerstvý pečený chléb.

 

DSC_5808 (2) - kopie

 

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *