Halibut na víně

Halibut filety
Halibut filety

Suroviny

2 rybí filety vykostěného Halibuta
2 cibule
8 stroužků česneku
1,5 dcl bílého vína
koření na ryby
sůl
máslo
1 lžíce oleje

Postup

Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme rybím kořením, potřeme olejem a na rozpálené pánvi zprudka krátce opečeme, cca 2min. z každé strany.
Maso odložíme stranou, na výpek dáme lžíci oleje a rozpustíme máslo, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme plátky česneku a necháme cca 3 min. na středním ohni opékat dorůžova.
Poté přilijeme víno, přidáme špetku soli a lžičku rybího koření a dusíme přikryté cca 2 min., odkryjeme, necháme částečně odpařit tekutinu.
Vložíme rybí filety, přikryjeme a dusíme další cca 3 min.

Halibut filety
Halibut filety

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *