Halibut pečený na smetaně

Halibut filet
Halibut filet

Suroviny

filet halibuta
bio citron
brambory
mrkev
řapíkatý celer
máslo
sůl a pepř
smetana ke šlehání
kopr
tuk na vymazání

Postup

Filety si omyjeme ve studené vodě a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citronovou šťávou a dáme na stranu. Předehřejeme si troubu na 160°C.
Brambory si nachystáme a nakrájíme na plátky. Celer si očistíme a taky nakrájíme. Na pánvi so rozehřejeme máslo a podusíme na něm mrkev a brambory. Osolíme a opepříme. Pečící nádobu si vymažeme a klademe do ní celer, mrkev a brambory. Filety si osolíme a opepříme a poklademe na zeleninu. Vše si ještě pokapeme rozehřítým máslem. Vše dáme do trouby péct a asi po 5 minutách vše zalijeme smetanou a pečeme ještě dalších 15 minut. Servírujeme ozdobené snítkami kopru a jako přílohu dáme rýži.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *