Humrový salát s artyčoky

Humr
Humr

Suroviny

Humr
čerstvé špenátové listy
kadeřavý salát
artyčoky
bio citron
olivový olej
ocet balsamico
vinný ocet

Postup

Humra očistíme a připravíme si čisté masíčko z něj. Vložíme ho do páry a povaříme takto asi 8 minut. Potom necháme okapat a ocas nakrájíme na kolečka. Odřízneme stonky z artyčoků a očistíme od tvrdých listů. Potom je rozkrojíme napůl, očistíme a nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s pár kapkami citronu (aby řezy nezčernaly) Očistíme si stejně i ostatní zeleninu. V míse smícháme sůl, pepř, vinný ocet a balsamico ocet. Přilejeme trochu olivového oleje a vyšleháme jemnou zálivku. Ve větší míse smícháme všechny suroviny a smícháme je s půlkou připravené zálivky. Navrch naskládáme maso humra a polejeme zbytkem zálivky.
Jako přílohu podáváme bílou francouzskou bagetu

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Humr
Humr

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *