Italské rizoto s krevetami a chobotničkami

Argentinské krevety
Argentinské krevety
Chobotnice
Chobotnice

 

 

 

 

 

 

 

Suroviny

rýže Arborio
česnek
chobotničky
krevety loupané
zeleninový vývar
bílé víno
šalotka cibule
sůl
pepř bílý mletý
sýr Parmiggiano
smetana nad 30%

Postup

Rizoto připravíme podle receptu, jak jste zvyklí.
Očistíme a uvaříme si chobotničky, které poté rozkrájíme.
Na olivovém oleji zpěníme šalotku s česnekem a podlijeme, bílím vínem. Hned nato přidáme krevety (vyloupané, očištěné) a chobotničky. Přilijeme vývar a vmícháme rizoto. Prohřejeme, popřípadě zjemníme smetanou.
Dochutíme a při podávání lehce posypeme čerstvými hoblinkami parmazánu.
– Krevety nepotřebují delší tepelnou úpravu jak dvě minuty, podle toho zacházejte s hotovým rizotem.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *