Kambala po italsku

Kambala filet
Kambala filet

Suroviny

1 ks mrkev
1 hrnek hladké mouky
1 lžíce estragonového octu
1 ks pórku
4 ks šalotky
1 lžíce olivového oleje
600 ml jablečného vína
2 stroužky česneku
450 g špagety
450 g kambaly
2 lžíce extraktu z ančoviček
6 lžic másla

Postup

Smícháme mouku se špetkou soli a pepře a obalíme v ní kousky kambaly. Česnek prolisujeme, mrkev nakrájíme a petrželku nasekáme nadrobno.
V kastrolu rozpustíme máslo a na mírném ohni opečeme rybí kousky s šalotkou, česnekem, mrkví a pórkem. Maso se zeleninou posypeme zbývající ochucenou moukou a za stálého mícháni podusíme 2 minuty. Postupně podlijeme jablečným vínem, estragonovým octem, přidáme extrakt z ančoviček, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni 35 minut. Můžeme také předehřát troubu na 180 °C a pokrm 30 minut péci.
Jako přílohu si připravíme špagety. Rybí maso dáme na špagety a přelijeme omáčkou. Ozdobíme nakrájenou petrželkou a ihned podáváme.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *