Kambala s baklažány

Kambala
Kambala

Suroviny

4 řízky z kambaly asi 500 g
1 velký baklažán
šťáva z ½ citrónu
2 lžíce rajčatového protlaku
0,2 l rybího vývaru
3 lžíce smetany
2 lžíce oleje
Sůl
Pepř

Postup

Řízky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme je a opepříme. Dáme do hrnce, zalijeme 0,2 l vody, přikryjeme a dusíme zvolna 20 minut. Mezitím nakrájíme baklažán na plátky a na 5 minut namočíme do slané vody. Potom ho dobře osušíme. V pánvi rozpálíme olej a plátky baklažánu opečeme po obou stranách dohněda a vyjmeme. Do vydušené šťávy z ryby přidáme protlak, promícháme, je-li třeba, trochu osolíme a opepříme. Na rybí řízky poklademe plátky opečeného baklažánu. K rajčatové omáčce přidáme smetanu, ale už nevaříme, dobře promícháme a nalijeme na řízky. Podáváme teplé.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *