Krevety Hoisin s rýží

Krevety
Krevety

Suroviny

10 krevet (počet 5 ks na osobu)
3 lžíce omáčky hoisin
1 lžíce sójové omáčky tmavé
1 lžíce rýžového vína
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
sezamová semínka
stonek jarní cibulky
1 ks papričky
vařená rýže

Postup

Očištěné krevety osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. V misce prošleháme metličkou obě omáčky i víno a necháme stranou. Ve wok pánvi ohřejeme olej na střední teplotu a po částech opékáme krevety cca 1 minutu. Všechny opečené krevety promícháme s omáčkou, posypeme sezamovými semínky a nasekanou zelenou cibulkou s papričkou. Podáváme s rýží ale hodí se i rýžové nudle, kuskus nebo guinoa.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *