Losos Gribiche

losos
losos

Suroviny

rybí filety Losos
sůl
citrónový pepř
olivový olej
citrón
Omáčka Gribiche:
3 uvařená vejce
1 lžíce Dijónské hořčice
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů (nebo 1 sterilovaný okurek)
1 lžička červeného vinného octa
citrónová šťáva
sůl
pepř
petrželová nať
pažitka

Postup

Rybí filety rychle orestujeme na olivovém oleji, přendáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, proložíme citrónovými plátky a chvíli zapečeme v troubě. Na omáčku: Uvaříme vejce, žloutky vyjmeme a rozmixujeme, nebo pořádně vymícháme s olejem, hořčicí, citrónovou šťávou. Přidáme jemně nakrájené bílky, kapary nebo okurek, osolíme, opepříme a zamícháme vinný ocet a bylinky. Každý okyselí podle sebe. Omáčku můžete udělat řidší přidáním olivového oleje. Příloha – bramborová kaše..

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *