Makrela pečená na cibuli

Makrela
Makrela

Suroviny

Makrela
cibule
máslo
bio citron
zelenina na dozdobení
sůl, mletý černý pepř

 

Postup

Očištěné makrely zbavíme hlav a ocasních ploutví, omyjeme, posolíme, opepříme a pokapeme šťávou z poloviny citronu.Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymažeme máslem, na vymazané dno rozprostřeme nakrájenou cibuli, na ni položíme makrely. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 – 40 minut (záleží na velikosti ryby). Během pečení ryby obrátíme a poléváme rozpuštěným máslem z pekáče.
Makrely pečené na cibuli, podáváme s pečenými brambory, nebo s hranolky. Zdobíme plátkem citronu a čerstvou zeleninou.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *