Marinování filetů – Treska, Makrela….

Mořský vlk
Mořský vlk

Suroviny

1,5 l vody
6 lžic vinného octa
4-5 ks semen koriandru
5 ks bobulí jalovce
3 lžíce cukru
3 lžíce soli
kopr
několik zrnek celého pepře
několik zrnek nového koření
potravinářská fólie na zabalení
filety z Tresky

Postup

Filety z tresky naložíme do slabé octové vody (6 lžic vinného octa na 1,5 l vody).
V hmoždíři rozdrtíte zrnka pepře, semena koriandru, bobule jalovce a několik zrnek nového koření. Osušené filety posypete kořením a přidáte ještě nahrubo nasekaný kopr, který jemně přitlačíme. Nakonec posypete filety směsí soli a cukru v poměru 1:1. Takto připravené kousky ryb položíme vnitřními stranami k sobě a pevně je zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo ryby. Makrely zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, doba naložení je 24 hodin, po 12 hodinách rybu otočíme.
Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *