Marinovaný filet z Mořského vlka v Miso omáčce

Mořský vlk
Mořský vlk

Suroviny

filet z mořského vlka nebo tresky
Na marinádu:
30 g sójová miso pasta
30 ml Mirin (japonské sladké rýžové víno)
5 ml Mitsukan (japonský rýžový ocet)
10 ml sojová omáčka Kikkoman
5 g zázvor
30 ml voda
50 g špenát
3 ks mladá karotka

Postup

Rybu očistíme a připravíme filety. Smícháme všechny suroviny na marinádu, slabě povaříme zhruba 20 minut, dáme na stranu a necháme vychladnout. Rybu vložíme do marinády a dáme do lednice na alespoň 20 minut. Filety vyjmeme z marinády, osušíme pomocí kuchyňské papírové utěrky, rozpálíme olej na pánvi, opečeme rybu po obou stranách, aby získala karamelovou barvu, poté vložíme do trouby a pečeme při 190° zhruba 6 minut.
Jako přílohu omyjeme mladou karotku, povaříme ve vroucí vodě 2 minuty, na pánvi podusíme listy špenátu. Doprostřed talíře naaranžujeme špenát, okolo dáme mladou karotku a na špenát položíme rybu. Pokrm ozdobíme pěnou, kterou vytvoříme zredukováním marinády, přidáme trochu mléka a elektrickým šlehačem vyšleháme do pěny. Rybu poté přelijeme a servírujeme.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *