Marinovaný losos na chřestu

Čerstvý losos
Čerstvý losos

Suroviny

Losos
Chřest
Koriandr
Jarní cibulka 2 ks
Máslo
Zázvor
Červená chilli paprička 1 ks
Rostlinný olej 4 lžíce
Limetková šťáva
Sůl

Postup

Zázvor oloupeme a nastrouháme, přidáme drobně nakrájenou papričku a nasekaný koriandr. Přidáme olej s limetkovou šťávou, osolíme a promícháme. Z lososa si uděláme 4 porce. Touto marinádou potřeme porce lososa a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.
Očištěné jarní cibulky povaříme asi minutu v osolené vodě a ihned zchladíme ve studené vodě. Pak je rozřízneme podélně na půlky a každou cibulkou opatrně převážeme každou rybí porci.
Stonky chřestu oloupeme, opereme a ještě mokré je vložíme do pánve s malým kouskem másla. Na chřest položíme kousky lososa a dusíme pod pokličkou na nízkém plameni asi 20 minut.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *