Mečoun s pomerančovou omáčkou

Mečoun
Mečoun

Suroviny

Mečoun
pomeranč
limetková šťáva
sůl, pepř
olej
máslo

Postup

Smícháme šťávu z jednoho pomeranče, pár kapek limetky, sůl, pepř. Mečouna do této marinády vložíme a marinujeme po obou stranách aspoň 1 hodinu. Ve wok pánvi rozpálíme olej s máslem, vložíme osušenou rybu a restujeme po obou stranách 4 minuty. Poté podlijeme zbytkem marinády a dusíme při otáčení ryby asi 10 minut. Oloupeme si druhý pomeranč, rozdělíme na dílky. Část dílků vhodíme cca 3 minuty před dokončením k masu, zbylé si necháme na ozdobu. Šťávu dochutíme. Povrch filetu poklademe plátky másla, kousky pomeranče a přelijeme šťávou. Jako příloha brambory na různý způsob.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *