Mořský ďas pečený s artyčokovým pyré

Mořský ďas
Mořský ďas

 

Suroviny

mořský ďas
brambory, černé olivy
artyčoky srdíčka v oleji
čerstvé artyčoky
olivový olej extra virgine
malá rajčata
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
čerstvý tymián

 

Postup

Z artyčokových srdíček v oleji uděláme pyré, uvaříme brambory a uděláme z nich také pyré, černé olivy nasekáme nadrobno. Na malém plameni krátce osmahneme na oleji nasekané olivy, přidáme pyré z artyčoků a pyré z brambor a smícháme se 150 cl olivového oleje a čerstvým tymiánem. Ochutíme solí. U čerstvých artyčoků odstraníme špičku a rozpůlíme je. Rajčata rozpůlíme a obojí pečeme na  olivovém oleji. Medailonky osolíme a krátce pečeme na olivovém oleji. Medailonky z dasa mořského podáváme s artyčoky a půlkami rajčat a jako přílohu podáváme artyčokové pyré.

 

artichokes-759753_960_720

 

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *