Mořský ďas pečený v parmské šunce

Mořský ďas bez hlavy
Mořský ďas bez hlavy

Suroviny

Mořský ďas
sůl
čerstvý tymián
parmská šunka
česnek
panenský olivový olej
mletý černý pepř
ocet balsamico
velká paprika
nasekaná bazalka

Postup

Papriky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme na drobné kousky. Maso vybereme tak, aby plátek vážil přibližně 200 g.
Ve velké pánvi se silným dnem zahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme papriku, česnek, tymián, 2 lžíce vody a koření. V částečně zakryté pánvi směs dusíme za občasného míchání asi 20 minut, dokud nezměkne.
Mezitím okořeníme mořského ďasa porci zabalíme do plátku šunky. Šunku přichytíme navlhčeným párátkem. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a na rozpáleném tuku smažíme připravené filety z každé strany 4 – 5 minut, až je maso propečené dozlatova. Opatrně zakryjeme fólií a dáme stranou.
Do pánve s paprikovou směsí přidáme ocet balsamico a zvolna ohříváme 5 minut. Z filetů odstraníme párátka, maso nakrájíme na silnější plátky a ozdobíme čerstvou bazalkou. Podáváme s dušenou paprikovou směsí.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *