Mořský ďas po Dijonsku

Mořský ďas
Mořský ďas

Suroviny

mořský ďas
cherry rajčátka
máslo
rybí nebo zeleninový vývar
bílé víno
česnek
dijonská hořčice
šťáva z bio citrónu
mletý černý pepř
sůl
zelená petrželka na ozdobu

Postup

Rybí maso omyjeme a osušíme, jednotlivé porce osolíme, posypeme mletým pepřem a pokapeme čerstvě vymačkanou šťávou z citrónu. Ďasa necháme v lednici 60 minut marinovat. Na pánvičce na rozpuštěném másle rybu zprudka z obou stran opečeme. Porce masa přendáme do pekáče a to i s výpekem a asi 10 minut pečeme při teplotě kolem 180 °C. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, omytá, okapaná rajčata nakrájíme na čtvrtky. Pekáč s dopečeným mořským ďasem vyjmeme z trouby a porce ryby dáme na chvíli na stranu. Do výpeku vložíme česnek, rajčata a lžíci hořčice, podlijeme vývarem a bílým vínem, vložíme zpět opečenou rybu, vše krátce zapečeme. Jednotlivé porce na talíři zdobíme snítkou čerstvé petrželové natě.

Jako přílohu servírujeme brambor nebo bílé pečivo.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *