Mořský ďas s citronovou omáčkou a provensálskou tarhoňou

Mořský ďas
Mořský ďas

Suroviny

bio citrón
Mořský ďas filety
máslo
cibule
kuřecí vývar
bílé víno
mouka  hladká
sůl
pepř bílý mletý
olivový olej
Tarhoňa s provensálskou zeleninou… viz recept níže

Postup

Čisté osušené filety Mořského ďase poprášíme moukou a lehce opečeme na másle, dáme krátce dopéct pod gril do trouby.
Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku (lepší šalotka) a nastrouhanou kůrou bio citronu, podlijeme vínem a potom vývarem. Zahustíme moukou smíchanou s vodou, nebo světlou jíškou. Lehce provaříme, dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.
Filety pokládáme na omáčku a jako přílohu servírujeme provensálkou Torhoňu.

Tarhoňa s provensálskou zeleninou

Suroviny

Tarhoňa
Olivový olej extra virgin
Cibule
Mrkev
Paprika červená
Cuketa
Česnek
Bílé víno
Smetana nad 30%,
Celer řapíkatý
Pasta Provensál Knor

Postup

 

Tarhoně necháme opražit dozlatova na olivovém oleji. Po celou dobu mícháme a odlepujeme ode dna hrnce.
Potom zalijeme bílým vínem, necháme odpařit a po naběračkách přiléváme vývar, který také vždy necháme vstřebat do těstoviny. Po 5-7 minutách naposledy přilijeme vývar, stáhneme z plamene, dochutíme, přiklopíme a necháme 20 minut dojít.
Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme zeleninu nakrájenou na o málo větší velikost jako tarhoně.
Při servírování přílohy smícháme se zeleninou, zjemníme smetanou a dochutíme pastou provensál.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *