Mořský vlk s medvědím česnekem

Mořský vlk filé
Mořský vlk filé

Suroviny

500 g filé z mořského vlka
100 g tyrolského špeku
1 velká červená paprika
1 větší cibule
4 lžíce tomatového pyré nebo kvalitního kečupu
svazek medvědího česneku
200 ml bílého vína
olivový olej
1 lžíce másla
sůl
pepř

Postup

Špek nakrájíme na menší kostky, cibuli na ” céčka “. Porce ryby osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět slaninu a cibuli. Přidáme rybu, zprudka opečeme, každý kousek potřeme tomatovým pyré, přidáme papriku, pokrájenou na proužky, podlijeme vínem a společně dusíme cca 20 minut. Na závěr šťávu zjemníme lžící másla a hustě posypeme jemné pokrájeným medvědím česnekem. Podáváme s vařenými bramborami nebo s bagetkou.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *