Mořský vlk zapečený v mističce s baby špenátem

Mořský vlk
Mořský vlk

Suroviny

baby špenát
Mořský vlk
vejce
crème fraîche
česnek
pažitka
sůl
čerstvě mletý pepř
citronová šťáva
citronový pepř
trošku olivového oleje
máslo na vymazání

Postup

Rybu pokapeme citronem, okořeníme citronovým pepřem, nakrájíme na proužky a na trošce olivového oleje opečeme. Špenát spaříme horkou vodou, zapékací mističky vymažeme máslem a spařený špenát uložíme na jejich dno. Zlehka osolíme a přidáme na plátky nakrájený česnek. Crème fraîche smícháme se šťávou z citronu, osolíme a opepříme dle chuti. Na špenát uložíme proužky ryby a na ty dáme 1PL ochuceného crème fraîche. Zasypeme pažitkou. Do skoro plných mističek opatrně vyklepneme 1-2 vejce (dle velikosti mističek, i vajec), mírně osolíme a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
Servírujeme posypané pažitkou a čerstvě namletým pepřem.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *