Nakládané rybí karbanátky po anglicku

Treska
Treska

Suroviny

600 g rybího filé
150 g veky (žemle)
100 g tuku
150 ml tmavého piva
1 lžička kari koření
4 ks stroužků česneku
2 ks vajec
1 ks cibule
strouhanka
mletý pepř
sůl
Na nálev:
250 ml vody
1 lžíce octa
1 lžička cukru

Postup

Ve vodě rozpustíme cukr, okyselíme octem a svaříme nálev, který necháme vychladnout (lze použít i nálev ze sladkokyselých okurek). Veku nebo žemle nakrájíme na menší kousky, zalijeme pivem, přidáme porce filé, oloupanou nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku a vše umeleme. Směs spojíme rozšlehanými osolenými vejci, dochutíme kari kořením a mletým pepřem. Z hmoty vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Vychladlé karbanátky vložíme do sklenice se širokým hrdlem, zalijeme nálevem a necháme v chladu alespoň 3 dny odležet.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *