Opečená filátka z mořského vlka s rybízovou omáčkou

Mořský vlk
Mořský vlk

Suroviny

filátka z mořského vlka s kůží
plátky anglické slaniny
červený rybíz
olej
chilli papričky
bílé víno
mletý pepř
sůl

Postup

Filátka z mořského vlka osolíme, opepříme, vložíme kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z jedné strany dozlatova. Filátka vyjmeme, do výpeku v pánvi vložíme plátky slaniny, očištěné, nadrobno nakrájené chilli papričky a vše zalijeme vínem. Pak do pánve vrátíme opečená filátka kůží nahoru, zvýšíme teplotu a vše krátce zprudka povaříme, měkké maso opět vyjmeme a udržujeme v teple. Do pánve přidáme kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Filátka rozdělíme na talíře, přelijeme je směsí z pánve a podáváme s čerstvým pečivem.

Mořského vlka můžeme nahradit filetami z tresky.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *