Parmice nachová s pečenými plátky polenty

fish-727222_960_720

Parmice nachová

 

Suroviny

parmice nachová
polenta
červená paprika
smetana
tymián
mořská sůl
olivový olej extra virgine
Postup

Parmici očistíme a osušíme. Polentu uvaříme ve slané vodě. Uvařenou polentu vlijeme na obdelníkový plech a necháme vychladit. Omyjeme červené papriky, rozřízneme je na půlky a očistíme. Takto upravené papriky dáme na plech a pečeme je v troubě při teplotě 100C cca 30 minut. Po upečení z paprik sloupneme slupku, nakrájíme je na proužky, ochutíme smetanou a čerstvým tymiánem a solí. Vše rozmixujeme na pyré. Vychladlou polentu nakrájíme na  asi centimetr silné plátky a opečeme je na pánvi na olivovém oleji. Rybu upravíme v páře. Parmici pokapeme olivovým olejem, podlijeme ji pyré z červené papriky a dozdobíme plátky polenty.

 

 

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *