Pečená kambala na zelenině

Kambala
Kambala

Suroviny

2 cibule nakrájené na větší kousky
Kambala
Olivový olej Extra Virgin
1-2 dl bílého vína
1-2 dl vody
pár snítek tymiánu
mořská sůl
bílý mletý pepř
200 g zeleného lusky nakrájeného na větší kusy
100 g zeleného chřestu nakrájeného na větší kusy
100 g jarní cibulky nakrájené na větší kusy
4 porce nových brambor
150 g másla
kopr
strouhaný křen

Postup

Na cibuli rozložíme rybu, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, vínem a vodou a přidáme tymián. Nastavíme si troubu na 150 °C a pečeme 20-30 minut, hotová ryba bude mít ve středu teplotu 55 stupňů.
Spaříme (blanšírujeme 3-4 minuty) hráškové lusky a chřest nakrájený na větší kousky. Potom do pánve vložíme máslo, na kterém zlehka a krátce orestujeme jarní cibulku se spařenou zeleninou.
Z ryby odstraníme kůži a kosti a servírujeme na nové brambory s blanšírovanou zeleninou, strouhaným křenem a snítkou kopru.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *