Pečená makrela s bramborami

mackerel-makrela
mackerel-makrela

Suroviny

1 makrela
2 brambory
2 rajčata
2 stroužky česneku
1 snítka čerstvého rozmarýnu
čerstvá bazalka
citronová šťáva
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit cca na pět minut. Zcedíme je a necháme zchladnout. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme stroužky česneku, brambory, orestujeme je a vmícháme rozmarýn a bazalku. Pečící papír mírně navlhčíme, položíme na něj osolenou a opepřenou rybu, zakápneme ji citronem a obložíme ji upravenými bramborami včetně bylinek a nakrájenými rajčaty. Papír po stranách zahneme a uděláme balíček. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° cca 20 minut, potom balíček otevřeme a pečeme dozlatova zhruba dalších 5 minut.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *