Pečená makrela s bylinkovým máslem

Makrela
Makrela

Suroviny

čerstvá makrela
bylinkové máslo
hladká mouka
bílé víno
sůl
kolečka citrónu a čerstvé bylinky na ozdobu

Postup

Makrelu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané z venku i zevnitř osolíme. Rozpuštěným bylinkovým máslem ryby potřeme, lehce posypeme moukou a vložíme do pekáčku s vínem. Pečeme odkryté v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak dlouho, až se víno částečně vsákne do ryb a odpaří.

Takto připravené makrely servírujeme například s rýží, ozdobené plátky citrónu a čerstvými bylinkami.

 

Bylinkové máslo

Suroviny

200 g másla
směs bylinek (majoránka, bazalka…)
mletý bílý pepř
petrželka
sůl

Postup

Změklé máslo vyšleháme se solí a bílým pepřem do pěny. Přidáme majoránku, bazalku, petrželku atd. Vše dobře promícháme a necháme 1 hodinu odležet v lednici.

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *