Pečená ryba s brusinkovou nádivkou

Makrela
Makrela

Suroviny

 

Celá ryba – mořský vlk, Treska, Makrela…

1 ks Chilli papričky
150 g brusinky
2 ks jarní cibulka
180 g máslo
strouhanka
sůl
hladká mouka 4 lžíce
pečící papír
hlávkový salát
rajčata
citron na ozdobení
bylinky na ozdobení
Postup

Chilli papričky zbavíme semínek. Čerstvé zralé brusinky očistíme. Papričku i větší druhy brusinek pokrájíme.
Nakrájenou zelenou cibulku orestujeme na másle. Přidáme brusinky s chilli papričkou, zahustíme strouhankou a znovu vše za stálého míchání orestujeme. Směs osolíme, opepříme.
Rybu očistíme a břišní dutinu naplníme brusinkovou nádivkou, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a posypeme hladkou moukou. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a rybu po stranách opečeme.
Pekáč vyložíme pečícím papírem a v předehřáté troubě při 210 °C pečeme 10-15 minut. Rybu obložíme zeleninou a přidáme dílek citrónu.
Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *