Pečená ryba s krevetovou omáčkou

Argentinské krevety
Argentinské krevety
Argentinské krevety
Argentinské krevety

 

 

 

 

 

 

 

Suroviny

Treska obecná
100 g nastrouhaného sýra
200 g Argentinských krevet
čerstvý kopr
máslo
hladká mouka
mléko
rybí nebo kuřecí vývar
olej
bílý pepř
sůl

Postup

Ryby osolíme, opepříme, vložíme do vymazaného pekáče, poklademe malými hoblinkami másla a v rozpálené troubě pečeme 10-15 minut.
Mezitím v kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou, prosmažíme, zalijeme mlékem a vývarem. Průběžně prošleháváme metlou, přisypeme nastrouhaný sýr, očištěné krevety, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Podle potřeby naředíme vývarem. Nakonec vmícháme nasekaný kopr a již nevaříme.
Z upečené tresky slijeme přebytečnou tekutinu a podáváme ji s připravenou omáčkou.

Treska obecná
Treska obecná

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *