Pikantní treska marinovaná v limetkové šťávě pro odvážné :-)

Treska
Treska

Suroviny

Treska filet
Rajčata cherry žlutá
Chilli papričky čerstvé
Cibule
Koriandr čerstvý
Sůl
Pepř černý mletý
Limetka

Postup

Umytou a osušenou rybu zbavíme kostí. Po té ji nakrájíme na 1 cm kostičky a v míse smícháme s limetkovou šťávou. Mísu vložíme na 6-8 hodin do lednice a necháme marinovat. Nezapomeneme ji obracet.
Až je marinování dokončené, tak si připravíme zeleninu. Rajčata očistíme, spaříme je, oloupeme a vydlebeme jadérka. Nakrájíme je na malé kousky. Umyté chilli papričky zbavíme také jadérek a nakrájíme najemno. Cibuli nasekáme také najemno.
Smícháme nakrájené kousky ryby s chilli, cibulí, pepřem, rajčaty a koriandrovou natí. Vzniklou směs osolíme, opepříme a při pokojové teplotě necháme ještě 15 minut odležet. Před podáváním dozdobíme kousky limetky a snítkou čerstvého koriandru.
Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *