Pražma královská na bramborách s rajčaty

 

Pražma královská
Pražma královská

Suroviny

Pražma královská celá
Sůl mořská jemná
Rozmarýn řezaný čerstvý
Brambory
Rajčata cherry
Cibule
Česnek
Paprika
Olivový olej extra virgin
Bílé víno
Petržel plochá nať
Citrón

Postup

Pražmu vykucháme, očistíme od šupin. Osolíme, do břicha pražmy dáme větvičku čerstvého rozmarýnu.Brambory oloupeme, nakrájíme na půlky a lehce uvaříme. Brambory přendáme na plech a přidáme cibuli, hodně česneku, papriku, rajče a zalijeme olivovým olejem. Pečeme v troubě na 200 stupňů, cca 45 minut. Každých 15 minut zalijeme trochou vody s olejem a bílým vínem. Na posledních 15 minut přidáme i rozmarýn.
Při servírovaní přelijeme studenou olejovou omáčkou.- Česnek, plochá petržel, olivový olej, citrónová šťáva a to vše rozmixujeme.

Doporučené víno – Veltlínské zelené

Fish4u Vám přeje dobrou chuť ♥

Pražma královská
Pražma královská

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *